1. Laadbrug of laadplatform wint het van laaddock
Laadbrug of laadplatform wint het van laaddock
14 november, 2022

Laadbrug of laadplatform wint het van laaddock

Storax is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, monteren en onderhouden van (mobiele) laadbruggen en laadplatforms voor de logistieke sectoren. Met flexibele maatwerkoplossingen biedt Storax een prima alternatief voor vaste laaddocks. De voordelen van een Storax laadbrug of laadplatform ten opzichte van een laaddock zijn legio.

Laadplatform is overal inzetbaar


Met een laadbrug of laadplatform van Storax bent u op de eerste plaats veel flexibeler bij het laden en lossen van containers of vrachtwagens. In tegenstelling tot een laaddock bent u nooit locatie-gebonden. Een geheel op maat gemaakt laadplatform kan op vrijwel iedere gewenste plaats neergezet worden. Zonder bouwvergunning, zonder bouwkundige aanpassingen en zonder dat er voor het creëren van een laadkuil enorm veel grond verzet hoeft te worden. Door het toepassen van een mobiele laadbrug of laadplatform kunt u veel sneller en tegen aanzienlijk lagere kosten een flexibele voorziening voor het veilig en efficiënt laden en lossen van vrachtwagens of containers realiseren. Zeker met de schaarste aan grondstoffen, dure bouwmaterialen, lange levertijden en tekort aan bouwvakkers is de keuze voor een laadplatform van Storax snel gemaakt.

Maatwerk oplossing voor veilig laden en lossen


Bij tijdelijke of permanente laad- en losplaatsen voor het met heftrucks of voorladers/shovels laden en lossen van containers of vrachtwagens, biedt een op maat gemaakt laadplatform van Storax dus uitkomst. Onze adviseurs komen bij u op locatie langs om de situatie te bekijken en uw persoonlijke eisen en wensen door te spreken. Tevens wordt bij dat bezoek de exacte maatvoering opgenomen. Denk aan de hellinghoek en lengte en breedte van de laadbrug en de laadhoogte, lengte en breedte van het platform. Is het een voorziening voor het laden en lossen van 1 vrachtwagen of dienen er meerderen tegelijk via het laadplatform geladen of gelost te kunnen worden? In tegenstelling tot een laaddock biedt een laadplatform veel meer flexibiliteit. Dat geldt voor zowel de maatvoering, als voor de hydraulische of handmatige hoogteverstelling en het afwerkingsniveau. Denk bijvoorbeeld aan een laadplatform gemaakt van antislip traanplaat of uitgevoerd in antisliprooster. De zelfdragende constructie kunnen wij desgewenst verzinken. Optioneel kunnen wij een laadplatform voorzien van geïntegreerde docklevellers voor 1 of meerdere laadplaatsen. Aan een platform kunnen vergrendelbare stalen klapborden van 2 meter x 50 centimeter worden gemonteerd en een vaste of wegneembare veiligheidsrailing.

Combinatie van een laaddock en laadplatform

Een maatwerk laadplatform kan ook complementair zijn aan een laaddock. Wanneer de snelheid van het laden en lossen bij een laaddock moet worden verhoogd, kan Storax voorzien in slimme oplossingen waar bijvoorbeeld bestelbussen direct het laaddock kunnen inrijden of een heftruck sneller en eenvoudiger een vrachtwagen kan laden. De constructies kunnen aan de binnenzijde in het dock of aan de buitenkant worden geplaatst.

Complete realisatie inclusief onderhoud en service
De hele opstelling wordt door de technici van Storax op locatie gemonteerd en getest. Daarnaast kunt u bij Storax ook altijd terecht voor onderhoud en service aan mobiele laadbruggen en laadplatforms.

Laadplatform versus laaddock

  • Voor een laadplatform is geen (bouw)vergunning nodig
  • Voor een laadplatform zijn geen bouwkundige aanpassingen of ingrepen noodzakelijk
  • Voor een laadplatform hoeft geen laadkuil gemaakt te worden
  • Een laadplatform kan op vrijwel elke locatie geplaatst of verplaatst worden
  • Een laadplatform is veel sneller te realiseren dan een laaddock
  • De kosten voor een laadplatform zijn aanzienlijk lager dan voor een laaddock
  • Een laadplatform is demontabel en daardoor verplaatsbaar en aanpasbaar
  • Voor sneller laden en lossen kan een laadplatform worden uitgebreid met een elektrisch dockleveller. Dus ook die combinatie is mogelijk.
  • Storax laadplatforms zijn zeker zo veilig en gebruiksvriendelijk als laden en lossen via een vaste laaddock

Kies voor de flexibiliteit van een laadplatform van Storax

Zoekt u een passende oplossing voor het laden en lossen van containers of vrachtwagens op een permanente of tijdelijke locatie? Neem dan contact met ons op.